Salát s chorizem a pošírovaným vejcem

8:37:00

Taky tak milujete v neděli si přispat, nevyčítat si to a udělat si to prostě hezký? Já jsem už roky dost poblázněná z celého konceptu brunche. Vždyť co lepšího si můžu přát než se za pozdní vstávání odměnit kombinací nejlepších klasik snídaně a oběda v jednom jídle? :) 

No a pokud si k brunchi chcete udělat nějaký neotřelý, hezky barevný ale zároveň i zdravý jídlo, doporučuju Vám přesně tenhle salát. Kombinace zemité červené čočky a zeleniny v jemně hořčicovém dresinku, který čas od času  prořízne pikantní kousek choriza je spolu s krémovou chutí dobře pošírovaného vajíčka prostě k sežrání :) 

No a ve WineNtoastí domácnosti k obědu i brunchi už tak nějak automaticky patří i víno, žejo...samozřejmě...bez alkoholu by byl brunch přece jen smutná pozdní snídaně ;) Takže připravte talíře a vývrtky, protože tohle máte za chviličku!
Salát s chorizem a pošírovaným vejcem
na 4 porce budete potřebovat

150g baby špenátu 
75g ruccoly
2 velká rajčata
4 lžíce červené čočky 
200g choriza
4 vejce
ocet

na dresink
3 lžičky dijonské hořčice
3 lžičky medu
2 lžičky citronové šťávy
5 lžic olivového oleje
sůl a pepř na dochucení

Červenou čočku propláchněte a dle návodu dejte vařit do měkka. Mezitím si nakrájejte chorizo na kousky a opečte je na pánvi do křupava. Obojí dejte z plotny a nechte stranou vystydnout. 

Operte a smíchejte rukolu se špenátem a na kousky krájenými rajčaty. Připravte si dresink prostě tak, že pečlivě všechny přísady smícháte (tajný tip: nejjednodušší je, když vše dáte do malé zavařovačky, zavřete ji a pak protřepete! :) 
Promíchejte zeleninu s vystydlou čočkou a dresinkem, posypte opečeným chorizem a už si klidně otevírejte víno ;) Klíčový fígl tohohle salátu stojí a padá na jediném elementu a to je správně pošírované vajíčko. A to spolu zvládnem!

Vajíčko si opatrně rozklepněte do misky, vezměte si dost hluboký hrnec a naplňte ho alespoň 20 cm vody. Přidejte 2 lžíce libovolného octa a počkejte, dokud voda nezačne vřít. Pak ztlumte plamen na minimum, tak aby voda v hrnci nepobublávala, vařečkou utvořte ve středu vír a do něj opatrně a z malé výšky nalijte vejce z misky. Nechte vařit dvě minuty (doporučuju si to rozhodně stopovat), déle nemá smysl! Po dvou minutách je bílek akorát uvařený, ale žloutek krásně tekutý...pro vajíčkofily takzvané #yolkporn blaho :)
S kouskem oblíbeného pečiva a sklenkou růžového tímhle salátem víkend zakončíte rozhodně s velkou parádou!
Mějte se krásně a užívejte si nejen o víkendu ;)
T

You Might Also Like

0 komentářů