Domácí těstoviny

13:36:00

Dneska mám pro Vás jeden recept, kterej je až nepochopitelně jednoduchej. Až tak, že se možná plácnete do čela, proč jste to doma nezkusili dávno. Stačí Vám tři ingredience, správnej postup a život už nikdy nebude stejnej. Domácí těstoviny jsou prostě jiná liga a kdo je nezkusil, ten jakoby pořádný těstoviny ještě vůbec nejedl.

Fakt bych Vám chtěla říct, že je nějaký ALE, kvůli kterýmu můžou po zážitku z domácích ještě někdy vyhrát kupovaný těstoviny...jenže žádný ale není. Když jim věnujete deset minut Vašeho času, dostanete na talíř kus nefalšovanýho italskýho slunce. Na sto způsobů a s jakoukoliv kombinací surovin, kterou máte rádi. Takhle jednoduchý. Fakt!
Domácí těstoviny
na 4 porce potřebujete
2 vejce
200g hladké mouky
1 lžička olivového oleje
špetka soli

celková doba přípravy 15 minut 

Vezměte svůj obyčejnej mixér a nasypte do něj mouku se solí. Přidejte i obě vajíčka a olivový olej a párkrát to všechno projeďte, až se Vám vytvoří taková jakoby drobenka. S tou budeme pracovat dál.

Poprašte si vál moukou a vyhrňte rukávy, teď se bude chvíli makat. Deset minut hmotu hněťte, mlaťte s ní, natahujte a roztahujte do stran, vybijte si prostě zlost ;) Těsto je potřeba takhle pořádně propracovat, aby se v něm vytvořily glutenový vlákna. Jinak by bylo měkký a drolilo se při válení. Díky glutenu je pak těsto sametově hladký a elastický a těstoviny mají po uvaření svoji specifickou strukturu. 

Až ucítíte, že je těsto hebké jako hedvábí (fakt to poznáte, věřte mi!), je čas dát mu chvíli pauzu. Zabalte ho do fólie a nechte 30 minut odležet v lednici. Po odležení už stačí jen vyválet asi 2mm tenký plát a z něj vykrájet požadovaný tvar výsledných těstovin. Já svoje fettuccine dělala jednoduše pomocí těstovinovýho strojku, ale s válečkem a nožem to jde dost dobře taky :)

Teď už je stačí jen 4 minutky povařit a rozmyslet si, jestli si je dáte radší carbonara, primavera, aglio olio nebo quattro formaggi ;)
Moje volba tentokrát padla na pomalu tažené jelení ragú ;) Ale to už zase jindy...
Jaká je Vaše oblíbená kombinace surovin k těstovinám?
Napište mi na facebook.com/winentoast nebo se inspirujte na instagramu @winentoast.

A už brzo se těšte na další akci našeho sesterského projektu bistra Brunchies! Osobně se můžeme potkat už příští sobotu, tedy 19.3. na Jarním Foodie Marketu! Stay tuned :)
T


You Might Also Like

0 komentářů