Coca Cola cupcakes s krémem z arašídového másla

5:12:00

 Ne, nedělám si ani trochu srandu. Z Coca Coly se dá péct. A taky se s ní dají prej čistit skrvny na oblečení, okna, záchody nebo odstraňovat rez... No ale k věci! Máme tu další z řady receptů speciálně na přání!

 Když jsem totiž kdysi upekla tyhle božské minibombičky pro svého přítele k narozeninám, pořádali jsme oslavu a mně se tehdy zamilovala kamarádka...naštěstí ne do něj, ale jen do těchhle cupcaků. Takže, když teď slavila svých stále sladkých 25, nemohla jsem jí (ani Vám!) tenhle dárek upřít :)

 Držte si klobouky, recept totiž svádí na všechny zcestí a apeluje na největší lidské slabosti... Tyhle cupcaky jsou silně návykový a totálně hříšně dekadentní. Odhaduju, že v jednom košíčku se skrývá asi tak milion kalorií v podobě sladkoslano-čokoládového blaha. Ministerstvo zdravotnictví proto naprosto nedoporučuje ládovat se touhle skvělostí ve dvě ráno...no ale co už, party must go on! Aaaach


A protože cupcakes jsou přece od slova cup, tak je recept navíc v uživatelsky přívětivé podobě hrnkového měrného systému ;)

Coca Cola cupcakes s krémem z arašídového másla
na naplnění 18 papírových košíčků a snů deseti věčných dětí budete potřebovat: 

2 hrnky Coca Coly
1 hrnek hořkého kakaa
1/2 hrnku másla
1 1/2 hrnku hnědého cukru
2 1/2 hrnku hladké mouky
2 vejce
1 1/2 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky soli

Na krém z arašídového másla:
1 hrnek másla 
1 hrnek arašídového másla (TIP: crunchy varianta dodá krému texturu)
1 hrnek moučkového cukru
3 lžíce smetany

celková doba přípravy cca 100 minut

 Colu nalijte do rendlíku, přidejte kakao, máslo a cukr a pomalu vařte, dokud se vše nerozpustí. Pak dejte hrnec na chvíli vychladnout a mezitím si v míse smíchejte mouku, sůl a sodu. Až bude směs vlažná, smíchejte ji se sypkými surovinami v míse a přidejte vejce. Vytvoříte tak řídké těsto, kterým naplníte cukrářské košíčky. 

 Předehřejte troubu na 180°C  a připravte si plech na muffiny tak, že ho vyložíte papírovými košíčky. Takže žádné vymazávání a vysypávání moukou ;) Na trhu je těchhle papírových vychytávek milion barev, vzorů i designů, zařiďte se tedy podle svého či oslavencova vkusu. Košíčky pak naplňte asi do 4/5 colovým těstem a dejte péct asi na 25 minut. Poznáte až těsto krásně vyskočí, jen si zkontrolujte párátkem, aby bylo uvnitř dopečené! 

 Než cupcaky vychladnou, připravte si na ně polevu. Do hnětače hoďte na kostky nakrájené máslo, arašídové máslo a moučkový cukr a nechte prošlehat v hladký krém. Až budou cupcaky studené, naplňte směsí cukrářský sáček a už si jen vyhrajte se stylingem :) Kreativitě se meze rozhodně nekladou, ale nebojte se toho, právě sladkoslaný krém s křupavými kousky oříšků je ve spojení s kakaovým základem to největší potěšení! 

 Dneska sice máme trošku morning after/party aka game (hang)over... ale ňom! :3
HAPPY FUCKING BIRTHDAY, ÁŇO!

T

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 komentářů