Thajský pudink z kokosového mléka a chia semínek

11:09:00


Jak jste si z mých receptů už asi všimli, nejsem primárně zastáncem žádné vyhraněně zdravé stravy.  Když se ale rozjel humbuk okolo chia semínek, zaujaly i mě, protože jsem začala ihned přemýšlet, jak je využít v různých receptech místo jiných zahušťovadel. 

  Tak daleko, abych Vám poradila, jak si s nimi zdravě zahustit koprovku, teda ještě nejsem, ale pokud s nimi začínáte a chcete si jejich použití prvně jen tak oťukat, mám pro Vás ten nejjednodušší recept na světě. 

Přes noc se vlastně nachystá za Vás a tak je z něj ideální superrychlá snídaně :)

Thajský pudink z kokosového mléka a chia semínek
na 2 porce potřebujete

1 hrnek kokosového mléka
1/3 hrnku chia semínek
2 lžíce agávového sirupu
šťáva z 1 a 1/2 limetky (nebo dle chuti)
kiwi 

 Potup je úplně jednoduchý. Smíchejte semínka, mléko, limetkovou šťávu a doslaďte agávovým sirupem. Směs nechte v misce přes noc pracovat, semínka do sebe natáhnou tekutinu a krásně nabobtnají. Důležitý je u tohoto receptu právě poměr mléka k semínkům, tedy pokud jich dáte méně, směs bude tekutější a naopak.

 Druhý den ráno rozmixujte kiwi a vzniklé pyré naaranžujte na dno skleniček. Na toto pyré již stačí jen navrstvit předpřipravený pudink a ultrazdravá snídaně šampionů je na světě :)



PS: velkou výhodou je, že Vás semínka opravdu krásně a na slušnou dobu zasytí.  V kombinaci s kokosovým mlékem a ovocem si pak můžete být jisti, že kromě toho, že vlastně mlsáte poránu pudink, pro sebe děláte i něco zdravého :)


You Might Also Like

0 komentářů