Bezlepková čokoládová brownie s ostružinami
6:03:00Recept je extrémně jednoduchý a příprava zabere kratší dobu, než jak dlouho budete pak čekat až koláč vystydne... Musím totiž uznat, že půlnoční ochutnávka téhle dobroty, je jeden z nejdekadentnějších zážitků :)
A zpráva pro alergiky- nepotřebujete ani gram mouky, fakt!
Čokoládová brownie s ořechy a ostružinami
na koláčovou formu o průměru 28 cm potřebujete:
90 g vysokoprocentní hořké čokolády
90 g másla
90 g mletých ořechů ( 1/2 mandle a 1/2 lískové)
95 g třtinového cukru
3 celá vejce
2 lžíce kvalitního hořkého kakaa
1 lžíce brandy (volitelné)
250 g vanička ostružin (ovoce lze dle sezóny měnit dle chuti :)
špetka soli
špetka vanilky
trocha citronové šťávy
moučkový cukr na posypání
celková doba přípravy 20 min + 35 min pečení
Nalámejte na kousky čokoládu a spolu s na kostky nakrájeným máslem dejte vše rozpustit do misky nad horkou vodní lázeň. Směs pravidelně míchejte a nevařte příliš zprudka.
Než se čokoláda rozpustí, oddělte z vajec žloutky od bílků a vyšlehejte žloutky s třtinovým cukrem a vanilkou.
Zapněte troubu a nechte ji rozehřát na 180-200 °C.
Rozemelte si v kuchyňském robotu ořechy a připravte kakao a brandy. Když je čokoláda a máslo rozpuštěné v hladkou směs, přidejte brandy a kakao a nechte chvíli chladnout stranou.
Mezitím si v misce připravte bílky a smíchejte je se špetkou soli, cukru a citronové šťávy. Přesně tito pomocníci zajistí, že budete mít vždycky tuhý sníh bez mrknutí a nikdy se Vám bílky nesrazí :)
Když máte bílky vyšlehané, můžeme začít tvořit těsto. Nejprve vlijte čokoládovou směs do vyšlehaných žloutků s cukrem a přidejte mleté ořechy. Když budete mít hladce promícháno, opatrně po trochách vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků tak, aby Vám nespadly.
Nalijte do vymazané formy na koláč, ozdobte ovocem a dejte péct na cca 35 minut.
Po vytažení už jen vše posypte moučkovým cukrem a držte se při čekání, než koláč vystydne :3
Recept speciálně na přání a zcela speciálně pro jednu skvělou producentku, doufám, že si ho ale užijete všichni! :)
T
Follow my blog with Bloglovin
0 komentářů