Bezlepková čokoládová brownie s ostružinami

6:03:00

 Taky někdy trávíte večer tak, že brouzdáte internetem, co je kde nového? Já takhle často hledám recepty a inspirace. A když jsem jednou takhle v noci objevila recept na čokoládové brownies, nemohla jsem odolat a ihned běžela do nonstopu dokoupit suroviny a dala se do pečení.

 Recept je extrémně jednoduchý a příprava zabere kratší dobu, než jak dlouho budete pak čekat až koláč vystydne... Musím totiž uznat, že půlnoční ochutnávka téhle dobroty, je jeden z nejdekadentnějších zážitků :)

  A zpráva pro alergiky- nepotřebujete ani gram mouky, fakt!

Čokoládová brownie s ořechy a ostružinami
na koláčovou formu o průměru 28 cm potřebujete: 

90 g vysokoprocentní hořké čokolády
90 g másla
90 g mletých ořechů ( 1/2 mandle a 1/2 lískové)
95 g třtinového cukru
3 celá vejce 
2 lžíce kvalitního hořkého kakaa
1 lžíce brandy (volitelné)
250 g vanička ostružin (ovoce lze dle sezóny měnit dle chuti :)
špetka soli
špetka vanilky
trocha citronové šťávy
moučkový cukr na posypání

celková doba přípravy 20 min + 35 min pečení

 Nalámejte na kousky čokoládu a spolu s na kostky nakrájeným máslem dejte vše rozpustit do misky nad horkou vodní lázeň. Směs pravidelně míchejte a nevařte příliš zprudka. 

 Než se čokoláda rozpustí, oddělte z vajec žloutky od bílků a vyšlehejte žloutky s třtinovým cukrem a vanilkou. 

 Zapněte troubu a nechte ji rozehřát na 180-200 °C.

  Rozemelte si v kuchyňském robotu ořechy a připravte kakao a brandy. Když je čokoláda a máslo rozpuštěné v hladkou směs, přidejte brandy a kakao a nechte chvíli chladnout stranou. 

 Mezitím si v misce připravte bílky a smíchejte je se špetkou soli, cukru a citronové šťávy. Přesně tito pomocníci zajistí, že budete mít vždycky tuhý sníh bez mrknutí a nikdy se Vám bílky nesrazí :)

 Když máte bílky vyšlehané, můžeme začít tvořit těsto. Nejprve vlijte čokoládovou směs do vyšlehaných žloutků s cukrem a přidejte mleté ořechy. Když budete mít hladce promícháno, opatrně po trochách vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků tak, aby Vám nespadly.

Nalijte do vymazané formy na koláč, ozdobte ovocem a dejte péct na cca 35 minut.

Po vytažení už jen vše posypte moučkovým cukrem a držte se při čekání, než koláč vystydne :3
 Recept speciálně na přání a zcela speciálně pro jednu skvělou producentku, doufám, že si ho ale užijete všichni! :)
T

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

0 komentářů