Zimní pesto z pečených paprik
9:47:00
Hezkej prosincovej čtvrtek všem! <3
Bohužel jsem se Vám poslední týden nestíhala vůbec věnovat na sociálních sítích
tak, jak bych si přála :(
Mám už za sebou letošní kontroverzní Český
Slavíky, další blok natáčení pořadu pro TV Nova, na kterým teď spolupracuju a
finišujem už i novej online projekt se stylistou Filipem Vaňkem a Garnier.
Prostě se toho teď na konci listopadu stihlo sejít fakt hodně. A tak mě
napadlo...Chtěli byste kromě receptů občas nějakej backstage report z natáčení?
Mám tu někoho, koho by zajímal i krutej a upřímnej filmařskej lifestyle?
:)
No ale jsem ráda, že nejhorší je za mnou a
konečně si teda můžu na pár dní vydechnout. No a taky tak trochu doufám, že po
ochutnání tohohle zimního pesta mi ten můj pracovní blogovej výpadek snad
všichni odpustíte. Zas se teď snad budu trochu víc věnovat dobrýmu jídlu a
Vám... no a taky se prý pomalu ale jistě blíží nějaký ty Vánoce nebo co?! Na
Barrandovským kopci v ateliéru jsem si totiž moc nestihla žádný Vánoční
atmosféry všimnout :(
No ale zpět k věci! Vracím se ke svýmu
oblíbenýmu tématu a to jsou sváteční jednohubky. Protože celý Vánoce a na
večírcích zejména, přece nebudete futrovat jen kapra se salátem a vanilkový
rohlíčky, žejo?! Takže tu mám tip na yum, zdravý a originální party
občerstvení. K vínu je to třeba s domácí
focacciou naprostá bomba! Navíc
je to rychlovka, takže už Vás nepřekvapí nepřipravený nikdy nikdo :)
Pesto je totiž klasika, který se nemusíte
vzdát ani v zimě. No a co, že nejsou čerstvý bylinky! Zkuste je z pečený
červený papriky ;)
Zimní pesto z pečených paprik
na cca 150 ml
sklenici potřebujete
2 velké červené papriky
5 lžic
olivového oleje
1 větší
stroužek česneku
hrst kešu
oříšků
30 g zralého
pecorina
kousek
červené chilli papričky
Tak jo. První věc, co nás čeká, je opálení červených paprik. Trik je v tom, že kůžička musí být pěkně černá, abyste dostali do pesta tu správnou uzenou chuť :) Jo a taky aby šla slupka dobře sloupnout.
Způsobů je několik, klidně můžete papriky v kleštích opálit klidně nad přímým ohněm...já mám ale nejradši, když je spálím v troubě. Rozehřejte si na plno horní gril, papriky hoďte na plech s pečícícm papírem a potřete je asi lžící olivového oleje. Pak je nechte ze všech stran pod grilem pěkně zčernat.
Vyndejte papriky z trouby a připravte si mísu a potravinářskou fólii. Aby šly papriky dobře oloupat, musí se totiž zapařit ;) Takže je pěkně horké rovnou šoupněte do mísy a přetáhněte fólií...a nechte je tak asi 10 minut. Až trošku zchladnou, zbavte je zčernalé slupky a jádřinců.
Mezitím si připravte mixér a do něj hoďte ořechy, česnek, sýr a pak i vychladlé papriky. Přidejte olivový olej a pořádně promixujte...dle chuti případně osolte, ale pecorino udělá většinu práce za Vás ;)
A když žádná návštěva nepřijde, ne, že to
všechno zfutrujete sami ;) Nechte si trochu pesta stranou na chvíle, kdy bude
největší časovej press a nebudete stíhat nic pořádnýho vařit. V lednici Vám
vydrží fresh dobrej týden a s domácíma těstovinama je to geniální a yum rychlá
večeře!
Hezkýho 1. prosince všem!
T
0 komentářů