Malinové marshmallow neboli ,,žužu''

9:32:00

 Jestli mě někdo čas od času čtete, tak jste si asi všimli, že si moc nepotrpim na svátky. Prostě moc neveřim na Vánoce, Velikonoce, Silvestry, Halloweeny a obecně všechny takový ty skupinový šílenství, který zaplaví obchody ozdobičkama a televizi blbejma reklamama 😉 Na co si ale potrpím, je udělat si občas svátek svůj. Dát někomu jen tak dárek, říct mu, že jste na něj prostě mysleli a rozhodli se, udělat mu radost. Protože je fajn a máte ho rádi.

Zítra je Valentýn. Historie praví, že tenhle svátek zanesli do kalendářů Američtí markeťáci, kteří nevěděli, jak prodat zboží mezi Vánocema a Velikonocema...podle mě docela dobrá strategie😋
Tak jestli ho chcete slavit, slavte...i když teda lásku můžete vyznávat klidně i těch dalších 364 dnů v roce (fakt!😉 )...ale zkuste si s tím dárkem letos dát třeba aspoň trochu práce. Nekupujte čokoládu v supermarketu, ani šperky v Alze...vaši blízcí tu snahu určitě ocení!

Už co jsem se vrátila z Ameriky jsem měla na seznamu receptů další věc, kterou děsně miluju, ale ještě jsem ji neproklepla ve vlastní kuchyni a to jsou marshmallow. Miluju je od malička- těch od JoJo jsem sežrala na posezení vždycky plnej pytlík! Jen mě znervóznňuje, že jim nevidim do složení...jako u všech bonbónů. Tak jsem doplnila vzdělání a už konečně vím, co jím. Ty moje jsou růžový prostě proto, že jsem je obarvila červenou řepou, ňachňavý jsou po želatině a sladký ze sirupu. Teď si je užiju o to víc, protože můžu klidně spát!

Takže tenhle recept píšu pro všechny, kdo třeba sice nevěří na umělý svátky, ale zato věří na poctivý domácí jídlo a opravdovou lidskou radost 😊 Připravte si marshmallow klidně v červnu nebo v listopadu, ale podělte se o ně se všema, který máte rádi. Protože sdílená radost je prostě krásná věc!
Tak hezkýho Valentýna všem 💗
Malinové marshmallow
na obdarování 4-6ti šťastlivců potřebujete:

1 a 1/2 balíčku želatiny v plátcích
1 a 1/2 hrnku cukru
2/3 hrnku oblíbeného sirupu (já použila agívový)
1/3 hrnku vody
3 lžičky pyré z červené řepy
balíček pudinku
práškový cukr
lyofilizované maliny

1. Do hrnce s vodou si dejte vařit neoloupanou malou červenou řepu. Trvá to asi 40 minut až hodinu. Až bude měkká, oloupejte ji, rozmixujte a směs přepasírujte přes jemné sítko. Pyré Vám poslouží jako intenzivní přírodní červené barvivo.

2. Plátky želatiny nechte pár minut nabobtnat v misce s vodou. Mezitím si do rendlíku připravte cukr, sirup a 1/3 hrnku vody a vše nechte pomalu zahřívat. Až začne směs bublat, lehce ji promíchejte dřevěnou vařečkou a nechte vřít asi 5 minut. TIP! Pro majitele cukrářského teploměru to znamená, že by se směs měla dostat na teplotu asi 115-120° 

3. Na střední rychlost si zapněte robota s metlou na šlehání a do něj hoďte vymačkanou želatinu. Pomalu přilévejte horký sirup. Směs nechte šlehat na nejvyšší rychlost asi 12 minut. Během této doby by měla změnit barvu z průhledné jantarové na hustou bílou a asi ztrojnásobit objem. Těsně před konce šlehání přidejte pyré z červené řepy, krásně Vám zbarví směs do růžova :)

4. Připravte si plech s pečícím papírem, který ještě potřete vrstvičkou oleje. Olejem potřete i špachtli- marshmallow směs je velice lepivá! Připravenou špachtlí růžovou hmotu rozetřete po plechu do rovnoměrné vrsty a uhlaďte.
5. Rozdrťe si maliny s pár lžícemi práškového cukru a 1/3 pudinku a výslednou směsí důkladně posypte hmotu. TIP! Jestli si chcete pohrát s různými příchutěmi, zkuste vynechat maliny a bonbóny obalit třeba v banánovým pudinku! Je to taky awesome! 

6. A teď to chce trpělivost...marshmallow nechte na plechu ztuhnout alespoň na 3 hodiny!

7. Na talíř si připravte zbytek pudinku smíchaného s práškovým cukrem a vykrajovátko dle své nálady v téhle směsi obalte. Z hmoty vykrajujte bonbónky, které pro odstranění lepivosti ještě ze všech stran obalte v pudinkovém cukru. 
Taky Vás vždycky štvalo, že jsou marshmalláci vlastně jen tak jako sladký, ale nic víc? Posypka s malinama Vám udělá největší radost :) Maliny a marshmallow se prostě milujou!💗
T




You Might Also Like

0 komentářů