Podzimní polévka se zelenou čočkou

9:10:00

Přijde mi to jako před týdnem, když jsem Vám tu psala článek o tom, jak se dělá konečně teplo a pak jsme s The Original Brunchies obráželi všechny možné food festivaly. Léto ale díky tuně práce uteklo jak voda! A vlastně UF, to vedro mi stejně lezlo na nervy :)

No a protože je konečně chladno, všichni se zase balíme do báječně měkoučkejch svetrů a kabátů, všechno je jinak barevný a horkej čaj se zase vyšplhá na vrchol žebříčku nejlepších věcí na světě...Podzim je prostě moje období <3 Pojí se s ním ale i ta nepříjemná realita, že všichni tak trochu posmrkáváme a snažíme se přitom sami sebe přesvědčit, že si na nás ta chřipka letos prostě FAKT NEPŘIJDE, žejo.

Ale ať už se držíte a nebo už Vás nějaká ta rýmička zchvátila, pojďte se radši nadopovat vitamínama a prohřát kosti touhle báječnou megazeleninovou polívkou. Díky zelené čočce spolehlivě zasytí a navíc je naprosto vegan friendly! Tak pojďme zachraňovat svoje zdraví i planetu ;)
Podzimní polévka se zelenou čočkou

nasi 4 porce budete potřebovat:

1 mrkev
1/2 červené cibule
4 větší hrsti zelené čočky (hrst na osobu)
1 střední cuketu
2 velká zralá rajčata nakrájená na kousky
1 plechovka konzervovaných rajčat
400 ml poctivého zeleninového vývaru
1 stroužek česneku
olivový olej
čerstvé bylinky, které máte po ruce
sůl a pepř na dochucení

celková doba přípravy 25 minut

V hrnci si rozehřejte asi lžíci olivového oleje a na něm krátce orestujte na kostičky nakrájenou mrkev a cibuli. Přidejte na kostky nakrájená rajčata a vše lehce opečte. Pak pořádně propláchněte zelenou čočku a také ji přidejte ji do hrnce. Teď už můžete přidat i plechovku rajčat a vývar. Směs nechte asi deset minut bublat.
Mezitím si nakrájejte cuketu a česnek na plátky. Obojí do polévky přidáváme až v polovině vaření, protože nechceme aby se cuketa rozvařila a česnek přišel o chuť.  Vše necháme provařit dalších asi deset minut- až bude čočka měkká. 
Teď už jen osolíme, opepříme a rychlá zdravá podzimní večeře je na světě! :)

Kdo to rád, může si polévku ozdobit kopečkem zakysané smetany (u nás ji takhle má nejradši přítel), já jsem zase spíš příznivce bylinek. Na čem se ale oba shodnem, je to, že nejlepší je talíř vytřít dočista kouskem celozrnýho chleba <3 

T

You Might Also Like

0 komentářů