Cuketové rolky plněné kozím sýrem a bylinkami

9:14:00

Minulý týden jsem jeden večer jako rychlý předkrm dala dohromady tyhle cuketové jednohubky. Když jsem pak zveřejnila fotku, stala se na WineNtoastím facebooku i instagramu okamžitým hitem! Takže jsem se rozhodla, že svoje čtenáře o tenhle recept přece nemůžu ochudit! ;)

Splňuje všechny moje požadavky na ideální předkrm- rolky jsou chuťově výrazný, takže proberou chuťový buňky, jsou neokoukaný a vypadají hezky, chutnají jako jaro a navíc jsou skvělý k vínu ;)

Tak lajkujte moje pejdžis (protože o těchhle skvělostech budete vědět jako první, žejo!) a šup na přípravu rolek, moc toho nepotřebujete!
Cuketové rolky plněné kozím sýrem a bylinkami
na 2 porce potřebujete

1 cuketu
100 g čerstvého kozího sýra
1 lžíce zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
1/2 stroužku česneku (volitelné)
bylinky dle sezóny
olivový olej
sůl a pepř

Cuketu omyjte a osušte a nakrájejte podélně na cca 2-3 mm široké plátky. Rozložte je na plech a zlehka pokapejte z obou stran olivovým olejem. Mírně osolte a opepřete a dejte péct do trouby pod gril dokud Vám lehce nezhnědnou. V létě samozřejmě můžete využít přímo venkovního grilu, cuketě to jen prospěje! :) Asi za deset minut už budou plátky krásně opečené, vyndejte je a nechte vychladnout. 

A teď si připravíme náplň. Smíchejte v misce čerstvý kozí sýr, zakysanou smetanu, citronovou šťávu, bylinky a rozmačkaný česnek. Osolte a opepřete dle chuti. 

Pokud už Vám vystydly grilované cukety, můžeme plnit! Na každý plátek dejte asi 1 cm od okraje vrchovatou lžičku náplně a opatrně cuketu zarolujte. 
Dozdobte kouskem do náplně zvolené bylinky, nalijte si skleničku suchého bílého a užívejte si :) 

Tajný TIP: pro ještě větší jarní naboostění vitamínama můžete milovníkům zeleně do rolek zatočit ještě list mladého špenátu :) Dobrota!Zdravé jídlo přece nemusí být nuda;)

Chcete tu vidět recept, který Vás zajímal podle některé z mých fotek? Sledujte Instagram a nebojte si o něj v komentářích napsat:)
T








You Might Also Like

0 komentářů